nl / en

Gezondheidszorg in Den Haag

  • Voor levensbedreigende situaties: bel 112 of ga naar de eerste hulp in het dichtstbijzijnde ziekenhuis.
  • Voel je je niet goed, maar zijn je klachten niet levensbedreigend: maak een afspraak met je huisarts.
  • Voor spoedeisende hulp na 17.00 uur en in het weekend, ga direct naar de huisartsenpost in het dichtstbijzijnde ziekenhuis of bel naar Hadoks spoedeisende hulp: (070) 346 96 69.

Gezondheidszorg in je studiestad

Ga je in Den Haag studeren én wonen, dan wil je daar natuurlijk ook gebruikmaken van de gezondheidszorg. Om dat te kunnen doen, moet je een paar zaken geregeld hebben:

  1. Ingeschreven staan bij de gemeente Den Haag: Zodra je woonruimte hebt gevonden, schrijf je je in bij de gemeente. Je gaat naar het stadhuis of het stadsdeelkantoor in jouw nieuwe buurt om je in te schrijven. Klik hier voor de locaties en openingstijden.
  2. Regel een studentenzorgverzekering: Ben je 18 of ouder, dan ben je niet meer gratis meeverzekerd met je ouders. Het is dan voordelig een studentenverzekering af te sluiten. Lees meer hieronder.
  3. Schrijf je in bij een lokale huisarts. Woon je niet meer in de buurt van je ouders? Dan is het verstandig om lokaal een huisarts te hebben. Er is een studentenhuisarts in Den Haag.

Gezondheidszorg op jouw hogeschool of universiteit

Alle onderwijsinstellingen bieden onderwijsgerelateerde zorg aan hun eigen studenten, bijvoorbeeld als je je gestrest, depressief, eenzaam of onveilig voelt. Neem contact op met je decaan of kijk op het intranet van jouw instelling om meer te weten te komen over de mogelijkheden.