nl / en

Stage

Afhankelijk van je studie ga je een of meerdere keren stage lopen om kennis en ervaring op te doen, relevant voor jouw opleiding. De hoeveelheid stages, de opdrachten die je doet en de duur van deze ervaring zijn per studie verschillend. Maar altijd wel met dit doel: jouw opgedane kennis in praktijk brengen en je kennis te laten maken met het werkveld!

Zoek je een stage? In een stad als Den Haag is er veel te kiezen. Stage lopen bij een multinational, de lokale of landelijke overheid, in de cultuursector, bij een lokale ondernemer en alles ertussenin; het kan allemaal in Den Haag.

Vind een stageplek

Een stagevacature vind je het snelst en makkelijkst via een internetzoekmachine, bedrijven die een stagiair zoeken komen dan direct naar voren. Of bezoek Nationale VacaturebankStageplaza.nl of Indeed.nl. Weet je wat je wil, zoek dan direct contact met de organisatie die je op het oog hebt. Niet geschoten is altijd mis! Natuurlijk kun je ook bij jouw opleiding terecht voor hulp en advies.

Gelijke stagekansen

In Den Haag vinden we dat iedereen recht heeft op dezelfde stagekansen. Met de Haagse Aanpak Gelijke Stagekansen wil de gemeente ervoor zorgen dat alle studenten eerlijke kansen krijgen en gelijk worden behandeld voor, tijdens en na de stage. Wil je weten wat jij kunt doen voor gelijke stagekansen? Lees meer op de website.