nl / en

Finaniële en juridische hulp voor studenten

Hoge energiekosten

Hier lees je wat je kunt doen om kosten te besparen. Op dit moment komen studenten niet in aanmerking voor energietoeslag. Misschien kom je wel in aanmerking voor bijzondere bijstand – lees hier meer. Meer informatie en tips over energie & warmte en een lijst verwarmde openbare plekken in Den Haag vind je op denhaag.nl/energie.     

Helpdesk Geldzaken

Heb je door de verhoging van energiekosten moeite om rond te komen? Of heb je vragen over geld of bijvoorbeeld je ziektekostenverzekering of toeslagen? Kom langs of maak een afspraak met de Helpdesk Geldzaken. Jouw adviseur kijkt samen met jou naar waar je op kunt besparen, op welke voorzieningen of regelingen je recht hebt en wat de knelpunten zijn. Deze gratis dienst van de gemeente Den Haag heeft 36 locaties in Den Haag. 

MoneyFit

MoneyFit is er voor jongeren van 16 tot 26 jaar met vragen over geld. Je krijgt tips en informatie over alles wat met geld te maken heeft binnen de thema’s studeren, werken, gezondheid, vrije tijd, wonen en bovenal geld besparen. MoneyFit wordt beheerd en bijgehouden door jongeren. Als je wilt, brengen we je in contact met een jongerenmaatje bij jou in de buurt. Samen met dat maatje kun je op zoek naar mogelijkheden en oplossingen. Je staat er dus niet alleen voor! Ook voor algemene vragen over geld kun je contact met ons opnemen. Bekijk de flyer.

Jongeren Informatie Punt

Ben jij 12 tot en met 26 jaar en woon je in Den Haag? Dan kan je bij het JIP terecht voor gratis informatie, advies en hulp. Over geldzaken, maar bijvoorbeeld ook over zorg, wonen en werken. Alles is vertrouwelijk en zelfs anoniem als je wil. We hebben maar één doel: jou verder helpen! Je kunt met al je vragen die je hebt bij het JIP terecht. Maak een afspraak via de website of kom langs.

Jongerenrechtswinkel

Ben jij niet ouder dan 26 jaar? En heb jij vragen over jouw rechten? Dan ben je bij de Jongerenrechstwinkel aan het juiste adres! Wij helpen jou gratis en vertrouwelijk met al jouw juridische vragen. De vragen zouden bijvoorbeeld kunnen gaan over problemen met je huurbaas, je arbeidscontract of problemen met de politie. Je kunt bij ons langskomen tijdens onze spreekuren, of appen, bellen of mailen! 

Het Juridisch Loket

Op de website vind je juridische informatie, tips en voorbeeldbrieven. Onder andere over wonen en buren, werk en inkomen, schulden en incasso. Vallen jouw inkomen en spaargeld onder een bepaalde grens? Dan kunnen ze je ook persoonlijk verder helpen.

Rechtswinkel070 voor laagdrempelig juridisch advies

Heb je hulp of advies nodig bij juridische vraagstukken, belastingaangifte, toeslagen of het indienen van een bezwaarschrift? Dan kun je als student terecht bij de Rechtswinkel070. Studenten van de opleidingen Sociaal Juridische Dienstverlening en Sociaal Financiële Dienstverlening van Hogeschool Inholland staan klaar voor gratis advies en ondersteuning. Bekijk de video voor meer informatie.

SaldoBaas

De Saldobaas-app is een handige tool om overzicht te krijgen over jouw financiënSaldobaas helpt je namelijk om je budget goed in de gaten te houden. Met Saldobaas word je baas over je eigen geld! De app leert je hoe je kunt budgetteren en biedt persoonlijke hulp met het maken van een financieel overzicht. Saldobaas is beschikbaar in de App Store of Google Play. 

Tips via Insta

Automatisch tips in je Insta-feed? Volg Emma Mouthaan (Skere Student met studieschuld) op Instagram. Zij geeft je tips over financiën en studieschulden.