nl / en

Over Platform Student & Stad

Platform Student & Stad is een samenwerking van alle Haagse hoger onderwijsinstellingen, de gemeente Den Haag en studenten(organisaties). In een zich snel ontwikkelende jonge studentenstad werken we samen aan het optimaliseren van de voorzieningen van het Haagse studentenklimaat voor alle Haagse studenten. Onze focus: studenten maken de stad, gezond & wel studeren (studentenwelzijn) en ‘thuis in Den Haag studentenstad’.

Teams

In themateams en studentencommissies gebeurt het echte werk. Hier werken studenten(organisaties)  en professionals samen aan concrete doelen op het gebied van studentensport, studentenhuisvesting, studentenwelzijn en marketing en communicatie rond het Haagse studentenleven. Daarnaast zijn er de studentencommissies HI The Hague, Studar en Student Sports Board The Hague – voor en door studenten. Het platform wordt binnen alle lagen erkend en gedragen, van bestuurders en wethouders tot op de werkvloer.

Dynamische netwerkstructuur

Teams werken (al dan niet tijdelijk), binnen een dynamische netwerkstructuur behoeftegestuurd samen aan actuele en urgente, stadsbrede thema's of activiteiten die het gevolg zijn van de ontwikkeling van Den Haag naar een volwaardige, Haagse studentenstad. De teams en studentencommissies werken daar waar mogelijk samen met andere partijen uit Den Haag. Naast de partners kunnen dit bijvoorbeeld ook culturele instellingen en ondernemers zijn.

Hub & sparringpartner voor de stad

Student & Stad wil, ook voor andere partijen dan de primaire partners, hét herkenbare en vanzelfsprekende aanspreekpunt zijn voor Den Haag als studentenstad. Als de ogen en oren van de stad als het gaat om stadsbrede studentenzaken zijn we op de hoogte van de behoeften van studenten en stakeholders, en nemen we actie waar het past. Student & Stad is hub en sparringpartner, waar mensen en organisaties elkaar vinden en samen werken aan het optimaliseren van het Haagse studentenklimaat.

Nieuwsbrief

Met regelmaat verschijnt er een nieuwsbrief over de laatste ontwikkelingen binnen Platform Student & Stad. Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Vragen? Neem contact met ons op.