nl / en

Sportverenigingen voor studenten

Wil je in verenigings- of competitieverband sporten? Sluit je dan aan bij een van de studentensportverenigingen of sportverenigingen. De meeste geven korting op basis van je studentenpas en/of sportpas!

Student Sports Board The Hague

De Student Sports Board The Hague zet zich in voor de bevordering van de studentensport in Den Haag. Zo zijn zij onder andere kartrekker van nieuwe initiatieven om meer studenten te laten sporten en ondersteunen ze de studentensportverenigingen zodat zij verder kunnen groeien. De studentensportraad is een nieuw initiatief dat nu al een positief effect heeft op de studentensport en het sportklimaat in de stad. Meer weten of je aansluiten bij de Student Sports Board The Hague? Stuur ze een mail via se.ssbth@gmail.com

Studentensportverenigingen

Floorball: HSK Floorball
Floorball is een razendsnelle, zeer dynamische teamsport en één van de snelstgroeiende sporten in Europa. Opgericht door expats die nog steeds in groten getale actief lid zijn, is HSK de enige floorballclub van de regio Den Haag-Leiden. 

Hockey: KZ STUDS, hockeyclub Klein Zwitserland
Klein Zwitserland verwelkomt, als enige Haagse studentenhockeyclub, graag nieuwe studenten. Je kunt je zowel individueel als met een heel team aanmelden, of kom een keertje vrijblijvend meetrainen.

Lacrosse: Den Haag Lacrosse 
Den Haag Lacrosse speelt met vier teams in de nationale competitie. Elk jaar worden naast lacrosse ook andere gezellige activiteiten voor de leden georganiseerd.

Roeien: Pelargos
Pelargos is een roeivereniging en de oudste studentensport vereniging in Den Haag. Roeien is een echte studentensport waar sport en gezelligheid samenkomen.

Rugby: The Hague Hornets
Sinds 2018 heeft Den Haag zijn eigen studentenrugbyteam! Er is coaching en training in zowel het Engels als Nederlands. Naast de trainingen en wedstrijden aandacht voor sociale activiteiten en na de training een gezamenlijke maaltijd.

Tennis: H.L.T.C. Leimonias
Speciale prijs voor studenten, inclusief twee gratis tennisclinics per week. Je kunt ook competitie spelen – in een bestaand team of met een eigen studententeam. Leimonias heeft 14 verlichte banen waar het hele jaar op wordt gespeeld.

Ultimate Frisbee: Ultimus Prime (UP)
In Ultimate kun je atletisch vermogen, tactisch inzicht, zelfbeheersing en teamspirit allemaal kwijt. UP is een open club dat aan alle nationale competities deelneemt.

Voetbal: HVV Football Factory
HVV Football Factory is dé voetbalvereniging voor studenten in Den Haag. Zowel Nederlandse als internationale studenten kunnen lid worden en deel uitmaken van één van de grootste sporten ter wereld.

Volleybal: Sovicos Volleybal vereniging
Sovicos Volleybal vereniging traint in de nieuwe sportcampus Zuiderpark. Elke week kun je meedoen aan de trainingen en de gezellige activiteiten die de club organiseert.

Zeilen: Team Haagse Hogeschool
De Race of the Classics is sinds 1989 een belangrijk evenement voor studenten en de klassieke zeilvaart. Studenten uit heel Nederland vormen teams en nemen deel aan een echte zeilrace op de Noordzee. Team Haagse Hogeschool zeilt sinds jaar en dag mee op het zeilschip ‘de Stortemelk’.