nl / en

Studenten- en studieverenigingen

Een leuke manier om andere studenten te ontmoeten is via een studievereniging of studentenvereniging. Bij een studentenvereniging ontmoet je studenten van allerlei studies. Bij studentenverenigingen wordt niet alleen geborreld, bij bijvoorbeeld een studentenroeivereniging wordt er ook samen gesport (zie ook Studentensportverenigingen). Een studievereniging is gericht op een specifieke studie – ga bij je opleiding na of en welke studieverenigingen zijn. 

Studentenverenigingen

Afro Student Association
Wij versterken onze community met workshops, bijeenkomsten en sociale evenementen. Dit doen wij in een veilige omgeving, vrij van discriminatie, intimidatie en slachtofferschap.

AIESEC 
AIESEC is een wereldwijd netwerk van mensen dat simpelweg gelooft dat leiderschap in jeugd geen optie, maar onze verantwoordelijkheid is. De vraag is nu: sluit jij je aan bij onze beweging?

Amnesty International Student Group
Het Amnesty International Committee is gevestigd binnen Leiden Universiteit Campus Den Haag. Ons doel is om het bewustzijn van de studentengemeenschap in Den Haag te vergroten en meer mensen te betrekken bij de strijd voor mensenrechten.

Enactus HHS
Wij zijn een internationaal samenwerkingsverband tussen studenten, het hoger onderwijs en het bedrijfsleven. Het doel van dit samenwerkingsverband is om studenten in staat te stellen zich te ontwikkelen tot ondernemende en verantwoorde leiders. Dit doen de studenten door op ondernemende wijze maatschappelijke vraagstukken aan te pakken.

Erasmus Student Network 
ESN is een van de grootste studentenorganen in Europa. ESN ondersteunt internationale studenten en bevordert het onderling cultureel begrip via 343 instellingen voor hoger onderwijs in 33 landen.

H.G.S.V. Philautia 
Philautia is de gay studentenvereniging van Den Haag. Leer ons en elkaar beter kennen tijdens onze borrels en activiteiten. By COC Haaglanden.

H.S.C. INTAC van Zwijndregt 
INTAC is een studentenvereniging voor alle studenten in Den Haag. INTAC organiseert allerlei activiteiten, zoals hockeytoernooien, een jaarlijks gala, zeiltochtjes, wintersport en tal van feesten.

H.S.R.V. Pelargos 
Pelargos is dé Haagse studentenroeivereniging! Bij Pelargos kan je roeien op ieder niveau, van beginner tot nationaal of zelfs internationaal! Naast het beoefenen van de roeisport, kun je bij Pelargos ook veel gezelligheid vinden, variërend van samen eten, borrelen en feesten tot commissiewerk. Bij Pelargos zijn zowel nationale en internationale studenten welkom. Volg ons op Instagram om meer te weten te komen of stuur een mail naar info@pelargos.nl.

Haagsch Studenten Schutters Korps 'Pro Libertate' 
Het Haagsch Studenten Schutters Korps 'Pro Libertate' (HSSK) is de studentenweerbaarheid van Den Haag. Als studentenweerbaarheid heeft het HSSK een unieke positie in de samenleving, namelijk om kennis te maken met de Krijgsmacht, naast alle reguliere activiteiten van een studentenvereniging. Tussen de borrels, filmavonden, sportsessies en andere studentikoze activiteiten, kan je er ook schietdagen, deelname aan militaire/politie-oefeningen en sportactiviteiten zoals de Nijmeegse Vierdaagse, militaire sportuitdagingen en parachutespringen vinden."

Haagsche Studenten Vereeniging (HSV) 
De Haagsche Studenten Vereeniging is de oudste (90+) en grootste studentenvereniging van Den Haag. HSV borrelt op woensdag en vrijdag. Daarnaast geeft zij regelmatig legendarische open feesten in de eigen Sociëteit Megara IV. Naast borrels en feesten organiseert HSV ook andere activiteiten, zoals gala’s, zeil- en hockeyweekenden, een jaarlijkse skireis en (online) sportlessen. Ook biedt HSV een groot netwerk en zijn er talloze commissies waarin leden zich kunnen ontwikkelen. Op de hoogte blijven? Volg HSV op Facebook en Instagram.

Interaccess NL 
Interaccess is een sociale studentenorganisatie voor en door internationale studenten in Den Haag. Interaccess richt zich op studenten van De Haagse Hogeschool maar natuurlijk zijn Haagse studenten van andere onderwijsinstellingen ook van harte welkom! Er zijn veel (sociale) activiteiten waarbij ontmoeting tussen studenten en het leren van de stad Den Haag voorop staan.

Initiatives of Change (Casa Amalia)
Initiative of Change is een wereldwijd netwerk van jongeren die zich inzetten voor een vreedzame, rechtvaardige en duurzame wereld. 

ISS Student Association Scholas
Iedere student van het International Institute of Social Studies is lid van ISS-studentenvereniging Scholas. Scholas vertegenwoordigt haar leden in alle besluitvormingsorganen, zet zich in om studentenproblemen op te lossen en stimuleert sociale activiteiten onder haar leden.

Mundus Society
De nieuwste studentenvereniging in Den Haag. Mundus Society wil alle studenten met elkaar te verbinden – waar je ook vandaan komt en wat je ook studeert. Kom naar de borrel in Gray Space in the Middle (iedere dinsdagavond) om je avontuur met ons te beginnen!

Navigators Studentenvereniging Den Haag 
Navigators Studentenvereniging Den Haag is een supergezellige, studentikoze en jonge christelijke studentenvereniging. Elke donderdag komen we bij elkaar. Wij geloven, borrelen en houden goede gesprekken. Meer weten of een keer vrijblijvend langskomen? Check dan onze Instagram of kijk op onze website!

Senti Questo (Hotelschool The Hague) 
Studentenvereniging Senti Questo is een internationale studentenvereniging in Hotelschool Den Haag. Senti Questo staat voor twee dingen: eenheid en diversiteit. We zien onszelf als een familie en hechten veel waarde aan het delen van die liefde.

The Hague Model United Nations Society (MUNOTH) 
Een studentenorganisatie door en voor internationale studenten, waar studenten kunnen debatteren in het kader van de Verenigde Naties. De organisatie heeft tot doel om onder studenten de kennis te verdiepen van de werkzaamheden van de Verenigde Naties en hun organen, evenals de manieren waarop de VN functioneren en besluiten vormen, bijvoorbeeld door te debatteren over belangrijke en lopende kwesties op internationaal gebied.

Tribez
Tribez is een studentenvereniging in Den Haag met het thema Afrika en de Afrikaanse diaspora. Tribez werkt aan het leveren van een bijdrage aan de ontwikkeling van studenten met een Afrikaanse achtergrond en studenten die affiniteit hebben met het continent Afrika. Tribez probeert dit te realiseren met serieuze en leuke activiteiten zoals lezingen, workshops en excursies. Maar ook gezelligheidsbijeenkomsten, culturele activiteiten en feesten.

Studenten Symfonie Orkest Valerius 
Het Haags Studenten Symfonie Orkest Valerius is het jongste orkest van Den Haag. De repetities vinden plaats aan de Haagse Hogeschool en studenten van alle instituten zijn welkom.

Studieverenigingen

De Haagse Hogeschool   

Bekijk het actuele overzicht van de studieverenigingen binnen de HHS.

De Universiteit Leiden, Campus Den Haag: studieverenigingen

De Universiteit Leiden, Campus Den Haag: studentenbesturen

Hogeschool Inholland Den Haag

Technische Universiteit Delft

Hotelschool The Hague