nl / en

Vrijwilligerswerk in Den Haag

Help je graag een ander en wil je je belangeloos inzetten? Er is allerlei vrijwilligerswerk te doen in de stad. En daarnaast is vrijwilligerswerk hip! Bijna de helft van de Nederlanders boven de 15 jaar doet vrijwilligerswerk, of heeft vrijwilligerswerk gedaan. Zet je in voor mens en maatschappij of ga aan de slag bij een theater, museum of festival!

Steeds vaker doen we dit uit eigen motivatie, bijvoorbeeld om nieuwe vaardigheden te ontwikkelen of om ons sociale netwerk uit te bouwen. Wat je reden ook is, vrijwilligerswerk is zinvol voor de samenleving en voor jou. 

Word vrijwilliger bij

Den Haag Doet
“Je wilt iets voor jezelf, iets voor een ander en iets voor de stad doen. Dat kan via Den Haag Doet! Denk eens aan waar jij je voor kunt inzetten bijvoorbeeld in de zorg, de cultuur, de natuur, het verenigingsleven, de buurt, voor een goed doel of iets heel anders.”

Netwerk Haagse Helpers
"Wil jij je met andere jongeren (15-30 jaar) inzetten voor een sociaal verbonden stad en minder eenzaamheid? Bij Netwerk Haagse Helpers kun je flexibele praktische/sociale klussen doen. Zelfstandig binnen een groepsactiviteit of als maatje. En als vrijwilliger van onze community kun je via bijvoorbeeld workshops nieuwe skills leren (persoonlijke én professionele ontwikkeling) en ontmoet je nieuwe mensen. Win-win!"

NL Cares 
“Bij NL Cares doe je vrijwilligerswerk bij jou in de buurt, op het moment dat het jou uitkomt. Super laagdrempelig en met mooie impact! Zo kun je vluchtelingen helpen om te leren fietsen, jongeren helpen bij hun huiswerk, brownies bakken of een kaartje sturen naar ouderen die zich alleen voelen: de keuze is reuze!”

NLvoorelkaar
“Wij denken dat iedereen impact kan én wil maken. Impact op de wereld, een ander én zichzelf. Want helpen maakt je happy! Door te inspireren en slim te matchen, zetten we bij NLvoorelkaar tijd en talent om in social impact. Zo realiseren we samen de samenleving van de toekomst. Samen komen we verder. Samen helpen we iedereen!”

YMCA Den Haag
“Met meer dan 500 vrijwilligers zet YMCA Den Haag zich in voor een betere buurt. We organiseren jeugdactiviteiten en nog veel meer. Dit doen we met oog voor iedereen, ongeacht achtergrond, uiterlijk, geaardheid, geslacht of socio-economische status. Bij YMCA is iedereen welkom op zichzelf te zijn en het beste uit zichzelf te halen!”