nl / en

AFRITUDE wint Student DJ Contest!

English? Click here

AFRITUDE en juryvoorzitter Jay Chin

Den Haag, 28 februari 2024 – In een stomend Paardcafé toonden vijf veelbelovende dj’s dinsdagavond 27 februari hun talent aan een professionele jury. En de winnaar is… AFRITUDE! AFRITUDE was als eerste act van de avond degene die het spits moest afbijten. Dat deed ze genadeloos, niemand kon stil blijven staan.

Valentijn Schulz van De Haagse Hogeschool organiseert deze jaarlijkse HI The Hague Student DJ Contest: “We hebben nog niet eerder zo veel vrouwen achter de decks gehad, superinzendingen waar Den Haag nog veel van gaat horen. De dj’s laten een heel nieuw geluid horen: gevarieerde stijlen en heerlijk dansbaar. Dat gaat een feestje worden in de Student Area van het Bevrijdingsfestival op het Malieveld.”

“Ik ben Danischka, en ik draai als dj onder de naam AFRITUDE. Ik studeer European Studies aan De Haagse Hogeschool en besteed daarnaast veel tijd aan dj-en en alles wat erbij komt kijken. Ik ben opgegroeid met muziek en dj-en, mijn vader is namelijk ook dj. Mijn eerste dj-les kreeg ik toen ik 8 jaar was en met de jaren is mijn liefde voor het vak steeds verder gegroeid. Mijn favoriete hobby is natuurlijk dj-en, wat hopelijk zal uitgroeien tot een mooie carrière. Samen met mijn zusje vorm ik een dj-duo onder de naam 'DJs With AFRITUDE'. Doordat ik jong ben begonnen met dj-en heb ik al aardig wat ervaring opgebouwd, vooral op schoolfeesten in Den Haag en omstreken.”

De finalisten en oud-finalisten draaien op 5 mei in de HI The Hague Student Experience op het Bevrijdingsfestival Den Haag. Rond 16.00 uur verwachten we daar burgemeester Jan van Zanen die een meet & greet zal hebben met deze kweekvijver aan talent.Oproep Student DJ Contest 2024: wij zoeken dj’s die Den Haag laten dansen!

Dj contest! Studeer jij in Den Haag, heb jij dj-skills en wil je optreden op festivals? Stuur je tracks in! Een jury van professionele dj’s kiest de winnaar. De winnende dj krijgt een eigen podiumplek op drie Haagse festivals. Wordt dit jouw doorbraak bij het grote publiek?

Doe mee en win!

 • Alle studenten van de hoger onderwijsinstellingen in Den Haag kunnen meedoen.
 • Dj’s moeten student zijn in Den Haag en de muziek moet natuurlijk lekker dansbaar zijn.
 • Inzenden kan tot en met 29 januari 2024 via deze link én doorloop de stappen hieronder.

Kom jij als beste uit deze wedstrijd? Dan maak je kans op optredens op de volgende festivals:

 • Bevrijdingsfestival (50.000 bezoekers) 5 mei 2024
 • Den Haag Outdoor (15.000 bezoekers) juni 2024
 • Introdag van De Haagse Hogeschool (5.000 bezoekers) augustus 2024

Naast de podiumplaatsen krijgt de winnaar ook een geldprijs!


Foto: winnaar WEZZ in Paardcafé februari 2023

Wat moet je doen

 1. Upload een demo van 30 tot 60 minuten op Soundcloud of Mixcloud,
 2. Stel de titel als volgt in: DJNAAM – Student dj-contest - The City of The Hague,
 3. Stuur de link + tracklist naar dj@studyinthehague.com,
 4. Stuur daarbij ook jouw persoonlijke gegevens en biografie (o.a. naam, adres, telefoonnummer, de onderwijsinstelling waar je studeert, opleiding, studentnummer, dj-ervaring, locaties waar je gedraaid hebt, hobby’s, leuke weetjes over jezelf),
 5. Stuur je inzending uiterlijk 29 januari 2024 in!

Finale: waar en wanneer?

De demo’s worden beoordeeld door de professionele jury. De beste inzendingen worden uitgenodigd voor de dj contest-avond in het Paardcafé aan de Prinsegracht 10 in Den Haag op 27 februari 2024 om 18.00 uur. Iedereen is welkom om (gratis) mee te komen dansen!

Jury: Bright (PAARD), Jay (MAMA AFRICA), Vini (ZEUS), Wezz (WINNAAR 2023).

Winnaar 2022: HALO

Aftermovie HI The Hague Student Experience op Bevrijdingsfestival 2023

Deelnemende hoger onderwijsinstellingen

Studenten van deze onderwijsinstellingen kunnen deelnemen aan de dj contest: De Haagse Hogeschool, De Universiteit Leiden Campus Den Haag, Hogeschool Inholland Den Haag, Koninklijk Conservatorium, Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten, Hotelschool The Hague, Institute of Social Studies.