Shoppen in Den Haag

Den Haag biedt allerlei hoogwaardige winkelmogelijkheden, van winkelketens tot kleinere, onafhankelijke winkels. 

Informatie over winkelen in Den Haag

Openingstijden 

De meeste winkels in het centrum van Den Haag zijn van dinsdag tot en met zaterdag geopend tussen 10 uur 's ochtends en 6 uur 's avonds. Veel winkels zijn op maandagochtend gesloten. Koopavond is doorgaans op donderdagavond. Op zaterdag zijn de winkels vaak open van 9 uur 's ochtends tot 5 uur 's middags. In het stadscentrum zijn de winkels ook op zondag open, tussen 12 uur en 5 uur 's middags.

Apotheken en drogisterijen

Toiletartikelen en cosmetica zijn in Den Haag verkrijgbaar bij Le Drugstore en Etos. Recepten kunnen worden opgehaald bij een van de vele apotheken in de stad.

Levensmiddelen en huishoudelijke artikelen

Supermarkten en winkels in Den Haag zijn onder meer:

Met een kortingskaart van een supermarkt kun je geld besparen, bijvoorbeeld de AH Bonuskaart voor kortingen bij Albert Heijn.  

Boekwinkels

Voor studieboeken kun je het beste op je universiteit informeren waar je deze kunt krijgen. Voor overige Engelstalige boeken kun je de American Book Center proberen. Met hun speciale Discount Card kunnen studenten hier 10% korting krijgen.

Paagman heeft een groot aanbod aan tweedehands en ramsj-boeken in diverse talen en voor onderwerpen uiteenlopend van filosofie tot sciencefiction. Ook op de boekenmarkten op de Lange Voorhout en het Plein kun je leuke koopjes vinden.

Tussen half mei en eind september is er in de binnenstad van Den Haag een gezellige en karakteristieke antiek- en boekenmarkt. De markt wordt twee keer per week gehouden op de statige Lange Voorhout.

Markten

Er zijn volop kleurrijke markten in Den Haag. Deze zijn op verschillende dagen per week geopend. De belangrijkste markten zijn:

  • Haagse Markt: verse levensmiddelen en overige artikelen
  • Markthof: overdekte markt
  • Stevinstraat: levensmiddelen en overige artikelen
  • Leyweg: algemene artikelen
  • Loosduinse Hoofdplein: levensmiddelen en overige algemene artikelen 
  • Grote Kerk: traditionele markt in het oude centrum

Meer informatie: www.denhaag.nl/en/residents/to/Outdoor-markets.htm

Kringloop Holland-winkels

Kringloop Holland is een bedrijf dat gedoneerde en gerecyclede meubelen en huishoudelijke artikelen verzamelt, repareert en verkoopt. Je kunt er kwaliteitsgoederen tegen een lage prijs krijgen. Er zijn 12 winkels verspreid over Den Haag en Rijswijk. Kringloop Holland haalt ook goederen op bij de mensen thuis.

Meer informatie: www.kringloopdenhaag.nl