Studentensportclubs

Den Haag heeft volop sportmogelijkheden voor studenten. Bij een (studenten)sportvereniging, maar ook voordelig via je onderwijsinstelling. Hieronder lees je meer over studentenvoordelen.

Of scroll op deze pagina naar beneden door naar studentensportverenigingen. Ben jij competitief ingesteld? Vertegenwoordig Den Haag tijdens de Nederlandse Studentenkampioenschappen!

 

VOORDELIG FITNESSEN

Sport- en fitness: De Haagse Hogeschool Sport- & Fitnesspas
Als Haagse student kom je in aanmerking voor het kopen van een Sport- & Fitnesspas. Met deze pas heb je onbeperkt toegang tot het studentensportprogramma (fitness, groepslessen, zaalsporten), voornamelijk aangeboden op de hoofvestiging van De Haagse Hogeschool. Lees meer op de website van HHS.

Prijs en aanbod: de diverse onderwijsinstellingen hebben eigen afspraken voor deelname aan het sportprogramma op de Haagse Hogeschool. Informeer dus bij je eigen onderwijsinstelling of neem contact op met Campus Student Life & Sports via campus@hhs.nl.

Fitness: Universitair Sport Centrum The Buzz
Sport Centrum The Buzz is voorzien van de laatste technologie uit de fitness wereld: eGym. Gecombineerd met onze functioneel- en cardio apparatuur en groepslessen, bieden we een complete fitness concept. Een sportabonnement geeft je toegang tot alle sporten. Lees meer op de website van LU.

Strand
Den Haag is met 11 kilometer kust perfect voor alle strand- en zeesporten! Klik hier voor meer informatie over het geliefde strand van Den Haag.

 

STUDENTENKORTING

Op vertoon van je studentenpas krijg je korting bij de deze sportcentra en zwembaden:

De Klimmuur 
Snowworld Zoetermeer  
Sporttainment center De Uithof  
Den Haag Zwembaden: met korting vrij zwemmen voor studenten met een Sport- & Fitnesspas van de Haagse Hogeschool.

 

(STUDENTEN)SPORTVERENIGINGEN

Wil je in verenigings- of competitieverband sporten? Sluit je dan aan bij een van de studentensportverenigingen of sportverenigingen. De meeste geven korting op basis van je studentenpas en/of sportpas!

Klik op de naam van de sportclub om naar de website te gaan voor meer informatie.

Hockey: Hockeyclub Klein Zwitserland
Klein Zwitserland verwelkomt, als enige Haagse studentenhockeyclub, graag nieuwe studenten. Je kunt je zowel individueel als met een heel team aanmelden, of kom een keertje vrijblijvend meetrainen.

Lacrosse: Den Haag Lacrosse 
Den Haag Lacrosse speelt met vier teams in de nationale competitie. Elk jaar worden naast lacrosse ook andere gezellige activiteiten voor de leden georganiseerd.

Roeien: Pelargos
Pelargos is een roeivereniging en de oudste studentensport vereniging in Den Haag. Roeien is een echte studentensport waar sport en gezelligheid samenkomen.

Rugby: The Hague Hornets
Sinds 2018 heeft Den Haag zijn eigen studentenrugbyteam! Er is coaching en training in zowel het Engels als Nederlands. Naast de trainingen en wedstrijden aandacht voor sociale activiteiten en na de training een gezamenlijke maaltijd.

Tennis: H.L.T.C. Leimonias
Speciale prijs voor studenten, inclusief 2 gratis tennisclinics per week. Je kunt ook competitie spelen – in een bestaand team of met een eigen studententeam. Leimonias heeft 14 verlichte banen waar het hele jaar op wordt gespeeld.

Ultimate Frisbee: Ultimus Prime (UP)
In Ultimate kun je atletisch vermogen, tactisch inzicht, zelfbeheersing en teamspirit allemaal kwijt. UP is een open club dat aan alle nationale competities deelneemt.

Voetbal: Football Factory
HVV Football Factory is dé voetbalvereniging voor studenten in Den Haag. Zowel Nederlandse als internationale studenten kunnen lid worden en deel uitmaken van één van de grootste sporten ter wereld.

Volleybal: Sovicos Volleybal vereniging
Sovicos Volleybal vereniging traint in de nieuwe sportcampus Zuiderpark. Elke week kun je meedoen aan de trainingen en de gezellige activiteiten die de club organiseert.

 

NEDERLANDSE STUDENTENKAMPIOENSCHAPPEN (NSK’S)

Kwalificeer jezelf of je team voor het Europees studentenkampioenschap in jouw sport door deel te nemen aan het Nederlands Studentenkampioenschap (NSK). Tijdens deze evenementen kom je uit voor jouw studentenstad en neem je het op tegen studenten uit de rest van Nederland en Europa.

Studentensport Nederland
Den Haag is lid van Studentensport Nederland (SSN), dé overkoepelende studentensportorganisatie van Nederland. Jaarlijks worden meer dan 50 Nederlandse Studentenkampioenschappen georganiseerd onder SSN. Wil jij deelnemen aan een NSK? Ga dan voor meer informatie en de actuele agenda naar www.studentensport.nl of neem contact op met campus@hhs.nl. (Dutch website)