Studenten sportclubs

Den Haag heeft veel mogelijkheden voor studenten om te sporten. Check deze studenten sport clubs:

Roeien: Pelargos                                                  

Pelargos is een roeivereniging en de oudste studentensport vereniging in Den Haag. Roeien is een echte studentensport waar sport en gezelligheid samenkomen.

Meer informatie: pelargos.nl/

Basketbal: SBC (Sportcampus Basketball Club) 

SBC is een basketbalvereniging voor elke student. Doe mee aan de ‘Open Courts’ of maak deel uit van een competitieteam!

Meer informatie: nl-nl.facebook.com/SBCTheHague

Voetbal: Football Factory

HVV Football Factory is dé voetbalvereniging voor studenten in Den Haag. Zowel nationale- als internationale studenten kunnen lid worden en deel uitmaken van één van de grootste sporten ter wereld.

Meer informatie: www.facebook.com/hvvfootballfactory

Hockey: Hockeyclub Klein Zwitserland

Klein Zwitserland verwelkomt graag nieuwe studenten bij hun hockeyclub. Je kunt je zowel individueel als met een heel team aanmelden!

Meer informatie: www.kleinzwitserland.nl

Volleybal: Sovicos Volleybal vereniging

Sovicos Volleybal vereniging traint op de nieuwe sportcampus Zuiderpark. Elke week kun je deelnemen aan de trainingen en de gezellige activiteiten buiten op het veld die de club organiseert.

Meer informatie: www.sovicos.nl

Ultimate Frisbee: Ultimus Prime (UP)

In Ultimate kun je atletisch vermogen, tactisch inzicht, zelfbeheersing en teamspirit allemaal kwijt. UP is een open club dat aan alle nationale competities deelneemt. En wij verwelkomen spelers van elk niveau. Studenten worden uitgenodigd om mee te trainen om er achter te komen of Ultimate ook voor jou is.

Meer informatie: www.ultimusprime.com

Tennis: H.L.T.C.Leimonias

Speciale prijs voor studenten. Je kunt je als student aanmelden, individueel of als team. Leimonias heeft 14 (6 smashcourts en 8 gravel) verlichte banen waar het hele jaar op wordt gespeeld (single 45 min/dubbel 90 minuten).

Voor meer informatie: www.leimonias.nl of bel 06-51850830

Nederlandse Studentenkampioenschappen (NSK’s)

Kwalificeer jezelf of je team voor het Europees studentenkampioenschap in jouw sport, door deel te nemen aan het Nederlands Studentenkampioenschap (NSK). Tijdens deze evenementen kom je uit voor jouw studentenstad en neem je het op tegen studenten uit heel Nederland en Europa.

Den Haag is lid van Studentensport Nederland (SSN), dé overkoepelende studentensportorganisatie van Nederland. Jaarlijks worden meer dan 50 Nederlandse Studentenkampioenschappen georganiseerd onder SSN. Wil jij deelnemen aan een NSK? Ga dan voor meer informatie en de actuele agenda naar www.studentensport.nl

Studentenkorting

Naast bovenstaand aanbod kunnen studenten op vertoon van hun studentenpas korting krijgen bij de volgende sportorganisaties:

Snowworld Zoetermeer

Deal: 4 uur gebruik maken van de pistes voor €22,50 (ipv €42,50)

Meer informatie: www.snowworld.com

Sporttainment center De Uithof

  • Deal: 4 uur gebruik maken van de pistes voor €16,50 (ipv €27,50)
  • Schaatsen voor €5,- (ipv €8,-)
  • Karten voor €9,95 per heat (ipv €14,50)

Meer informatie: www.deuithof.nl

Westvliet Fitness- & racketclub

Deal: tennis, squash, racketball en badminton voor €7,50 p.p. per 45 minuten.

(Geldig van maandag t/m vrijdag tussen 7:00-18:00)

Den Haag Zwembaden

Deal: Vrij zwemmen voor €2,- per bezoek

Kijk voor deelnemende zwembaden op www.denhaag.nl/sport

Fitness: Haagse Hogeschool

Bij ‘sport & fitness’ van de Haagse Hogeschool kunnen studenten tegen studententarief fitnessen en deelnemen aan het verdere sportaanbod.

Meer informatie: www.dehaagsehogeschool.nl/studievoorzieningen/faciliteiten/sport

Rugby: WRC Te Werve

Welkom bij de gezelligste rugbyclub van Den Haag en het Westland! WRC Te Werve R.U.F.C is ontstaan door een fusie van WRC Haaglanden en Te Werve R.U.F.C. Dit jaar hebben wij als club een geheel eigen studenten team in de competitie. Het team is genaamd WRC- Te Werve / The Haque Students. Team captain van dit team is Pjotr Derksen, The Haque Hornets. Trainingstijden zijn op dinsdag en donderdag vanaf 20:00 tot 21:45 uur. Wedstrijden in de competitie zijn veelal op zondag tussen 11:00 en 17:30 uur. Coaching en training in zowel het Engels als Nederlands en zijn ook meest gesproken talen binnen de club, tijdens de social. Op donderdag is er over het algemeen de mogelijkheid om tegen een kleine vergoeding een maaltijd te nuttigen. Studenten spelen tegen gereduceerd tarief in de competitie,  dit seizoen 2018/2019 is dat bedrag  € 175,-  

Meer info: Facebook

Strand

Den Haag is met 11 kilometer kust perfect voor alle strand- en zeesporten! Lees meer over het geliefde strand van Den Haag op deze pagina.