nl / en

Musea

Den Haag heeft 30 musea van topkwaliteit en wordt terecht gezien als een stad vol kunst en cultuur. De musea vind je zowel in het centrum als in de andere stadsdelen. Deze stad is gevuld met geschiedenis. Ga terug in de tijd om meer te weten komen over wat er is gebeurd op de plek waar je woont of studeert. Er is veel te zien en ervaren!

Wereldberoemd is bijvoorbeeld het Mauritshuis met een uitgebreide collectie Nederlandse meesterwerken uit de 17de eeuw, waaronder als pronkstuk het Meisje met de parel van Johannes Vermeer. Het Kunstmuseum heeft een vaste collectie met onder andere een aantal schilderijen van Piet Mondriaan. Het enige 19e-eeuwse panorama van Nederland kan worden bewonderd in het Panorama Mesdag. Zie welke actuele tentoonstellingen er in zijn de musea in Den Haag..

Museumjaarkaart
Voordelig naar het museum? Dat kan met de Museumjaarkaart: een abonnement waarmee je gedurende een jaar gratis toegang of korting krijgt voor meer dan 400 musea in geheel Nederland. Ook met een CJP-pas krijg je bij diverse musea studentenkorting.