5 minuten loopafstand
5 minuten fietsafstand

Voorzieningen

Uitgaan

Nuttig

Vervoer

Den Haag Citymap

Laakkwartier en Spoorwijk

Dichtbij het centrum ligt de stadswijk met een no-nonsense karakter. De wijk is volop in ontwikkeling. Belangrijk in de wijk zijn de Haagse Hogeschool en het ROC Mondriaan. Zij vormen het centrum van het groeiende studentenleven. Bijna de helft van de bewoners is tussen de 20 en 45 jaar. In de wijk zie je ook veel culturen. Studentenhuisvesting wordt onder andere aangeboden door Staedion in Complex Asstraat (https://www.staedion.nl/ik-wil-huren/studentenwoning.)

De Goeverneurlaan is de centrale as van de wijk. Hier vind je winkels, supermarkten en horeca in een omgeving die gebouwd is volgens de architectuur van Berlage. Er komen hier steeds meer ondernemers die zich richten op studenten en andere jonge bewoners van de wijk. Op de fiets ben je in no-time in de binnenstad. Voor ontspanning kun je terecht in het Hof van Heden, een fraaie stadstuin.

Regentessekwartier

Een jonge wijk (de gemiddelde leeftijd is zo’n 35 jaar) die aantrekkelijk is voor studenten vanwege de mogelijkheden een kamer te huren. Achter brede wegen met statige herenhuizen liggen smalle straten met meer eenvoudige woningen. Er is beperkte openbare ruimte en relatief weinig openbaar groen. Het overgrote deel van de woningen in de wijk bestaat uit appartementen (87%). De rest is eengezinswoning.

Zeeheldenkwartier

Het Zeeheldenkwartier is één van de gezelligste stadswijken van Den Haag. Dicht bij de binnenstad, is dit de buurt waar je veel winkeltjes, restaurants en cafés kunt vinden. zonnige pleinen en prachtige jugendstilpanden vindt. Geen wonder dus dat het Zeeheldenkwartier ook enorm geliefd is bij studenten. De belangrijkste winkelstraten zijn de Prins Hendrikstraat, Zoutmanstraat, Piet Heinstraat en de Anna Paulownastraat.