Studentenorganisaties

In Den Haag zijn er diverse clubs waar studenten kunnen deelnemen aan sport, cultuur of muzieklessen. Sommige clubs vallen onder één bepaalde educatieve instelling, terwijl andere clubs gewoon openstaan voor alle studenten die in Den Haag wonen of studeren. Vraag je universiteit om een lijst met alle studentenverenigingen die onder jouw instelling vallen.

Interaccess is een maatschappelijke organisatie voor en door internationale studenten in Den Haag. De organisatie heeft tot doel het contact tussen internationale en overige studenten in Den Haag te verbeteren, onder andere door sprekers, presentaties, festivals en debatten te regelen. Weekendactiviteiten omvatten fietstochtjes, pokertoernooien en feesten.

Meer informatie: www.inter-access.nl

Erasmus Student Network (ESN)

ESN is een van de grootste studentenorganen in Europa. ESN ondersteunt internationale studenten en bevordert het onderling cultureel begrip via 343 instellingen voor hoger onderwijs in 33 landen.
Meer informatie: www.esn.org

Ichthus Den Haag

Ichthus is een christelijke organisatie die cabaretavonden, feesten en sociale evenementen organiseert, evenals wekelijkse Bijbelstudies. De organisatie heeft een speciale commissie voor internationale studenten en staat ook open voor niet-christenen.
Meer informatie: ichthusdenhaag.nl

Eurasia SV

Eurasia SV organiseert activiteiten en evenementen voor internationale studenten die afkomstig zijn uit Turkije of die geïnteresseerd zijn in landen, culturen en mensen.

Haagsche Studenten Vereniging (HSV)

HSV is een studentenvereniging voor studenten uit Den Haag, Delft, Leiden en Rotterdam. Behalve sociale activiteiten en seizoensfeesten organiseert HSV ook lezingen over diverse onderwerpen.
Meer informatie: www.haagschestudent.nl

HSFN

HSFN is een organisatie voor Hindoestaanse studenten en studenten die geïnteresseerd zijn in hindoeïsme.
Meer informatie: www.hsfn.nl

INTAC

INTAC is een maatschappelijke organisatie voor alle studenten in Den Haag. INTAC organiseert allerlei activiteiten, zoals hockeytoernooien, een jaarlijks gala, zeiltochtjes, wintersport en tal van feesten.
Meer informatie: www.intac.nl

Mashriq SV

Dit is een vereniging voor studenten die geïnteresseerd zijn in de Indiase en Pakistaanse cultuur en in de islam.
Meer informatie: www.mashriq.nl

Pelargos

Dit is een roeiclub voor studenten.
Meer informatie: www.pelargos.nl

Haags Studenten Symfonie Orkest Valerius

Het Haags Studenten Symfonie Orkest Valerius is het jongste orkest van Den Haag. De repetities vinden plaats aan de Haagse Hogeschool en studenten van alle instituten zijn welkom.
Meer informatie: www.studentenorkest.nl

The Hague Model United Nations Society

Dit is een studentenorganisatie die is gevestigd door en voor internationale studenten en waar studenten kunnen debatteren in het kader van de Verenigde Naties. De organisatie heeft tot doel om onder studenten de kennis te verdiepen van de werkzaamheden van de Verenigde Naties en hun organen, evenals de manieren waarop
de VN functioneren en besluiten vormen. Dit gebeurt door te debatteren over belangrijke en lopende kwesties op internationaal gebied. De organisatie ondersteunt en stimuleert de deelname van leden aan internationale Model United Nations Conferences. Vanwege haar affiliatie met het Bynkershoek Institute is de vereniging een rechtspersoon naar Nederlands recht.

Meer informatie: mun@bynkershoek.com or www.facebook.com/MUNofthehague

De Haagse Studentenvakbond

Dit is de vakbond voor alle studenten in Den Haag. 
Meer informatie: www.haagsestudentenvakbond.nl

Team HHS Race of the classics

Deze studentenvereniging stelt het zeilteam van de Haagse Hogeschool samen. Dit team neemt deel aan de jaarlijkse race naar het Verenigd Koninkrijk met teams van overige universiteiten uit geheel Nederland.
Meer informatie: www.teamhaagsehogeschool.nl