Cultuur in Den Haag

Musea

Den Haag heeft 30 musea van topkwaliteit en wordt terecht gezien als een stad vol kunst en cultuur. Sommige zijn bekend over de gehele wereld; andere zijn wat minder bekend, maar dat maakt ze alleen maar charmanter.

Het Mauritshuis heeft een uitgebreide collectie Nederlandse meesterwerken uit de 17de eeuw, waaronder als pronkstuk het Meisje met de parel van Johannes Vermeer. Het Gemeentemuseum heeft een vaste collectie met onder andere een aantal schilderijen van Piet Mondriaan. Het enige 19de-eeuwse panorama van Nederland kan worden bewonderd in het Panorama Mesdag.

De Museumjaarkaart is een abonnement waarmee je gedurende een jaar gratis toegang of korting kunt krijgen voor meer dan 400 musea in geheel Nederland.

Meer informatie over musea in Den Haag

Podiumkunsten

Den Haag mag zich verheugen in een aantal nationaal gerenommeerde gezelschappen en een levendig internationaal theaterklimaat. Den Haag huisvest een aantal nationaal bekende gezelschappen, zoals Het Nationale Toneel, dat optreedt in de prachtige klassieke Koninklijke Schouwburg, en Toneelgroep De Appel, waarvan het theater zich bevindt in Scheveningen, gevestigd in een voormalig koetshuis van de Haagse paardentrams. Zij voeren internationaal vermaarde stukken op van toneelschrijvers als Tsjechov, Shakespeare, Ibsen en anderen. 

Meer informatie over podiumkunsten in Den Haag

Korting voor studenten: www.knaek.nl