nl / en

World Class The Hague

Ben jij geïnteresseerd in onderwerpen als vrede, recht en internationale betrekkingen? Wil jij meer leren over Den Haag, de internationale stad van Vrede & Recht? En wil jij andere studenten van andere universiteiten en hogescholen in Den Haag ontmoeten?

Als jouw antwoord op bovenstaande vragen ‘ja!’ is, dan nodigen we je uit om deel te nemen aan het World Class The Hague programma.

Studentenprogramma van Den Haag

World Class The Hague is een eenjarig programma van de gemeente Den Haag. Tijdens het programma – dat van oktober tot en met juni duurt – krijg je een serie inspirerende lezingen aangeboden met topsprekers uit de internationale wereld van Den Haag. Hierbij leer je wat Den Haag te bieden heeft als wereldwijde leider op het gebied van vrede en recht. De lezingen worden afgesloten met een netwerkreceptie, waarbij jij de kans krijg om op informele wijze verder te praten met de sprekers en de andere studenten.

World Class Xtra events

Behalve de lezingen worden ook de zogenoemde World Class Xtra events georganiseerd. Dit zijn meer informele sociale activiteiten waarmee je de kans krijgt om meer over Den Haag te leren. Bijvoorbeeld door rondleidingen bij beroemde internationale organisaties of wandelingen in Den Haag, informele debatten en toegang tot interessante congressen of andere evenementen en netwerkborrels.

Voor alle Haagse studenten

Inschrijving voor de World Class staat open voor alle (internationale) studenten in Den Haag. Studenten van alle studies en nationaliteiten zijn welkom om zich voor het programma in te schrijven. Het programma vindt plaats in het Engels. Na afronding van het programma krijg je een certificaat overhandigd dat is ondertekend door de burgemeester van Den Haag en de wethouder van Internationale Zaken.

Inschrijven

Vul dit formulier in om je in te schrijven voor het programma. Deelname aan het World Class programma is kosteloos. Je kan je tot en met 24 september 2023 inschrijven. Er kunnen slechts 100 studenten deelnemen aan het programma.

Eerdere sprekers

De burgemeester van Den Haag is ambassadeur van het World Class programma en is betrokken bij het programma. Voormalige sprekers zijn Z.E. Koning Abdullah II van Jordanië, Z.E. Ban Ki-moo (voormalig secretaris-generaal van de Verenigde Naties), Madeleine Albright (voormalig minister van Buitenlandse Zaken van de VS), Frederik Willem de Klerk (voormalig president van Zuid-Afrika), Philippe Gautier (griffier van het Internationaal Gerechtshof), Ingrid van Engelshoven (voormalig minister van Onderwijs), Tom Middendorp (voormalig commandant der Nederlandse strijdkrachten), Steve Wilson (voormalig hoofd van Europol’s EC3) en Constanze Stelzenmüller (Senior Fellow bij het Brookings Instituut).

Contact

Heb je vragen over de World Class The Hague? Neem dan gerust contact op met Martin Born of Tona Belderbos via worldclass@denhaag.nl.