Studentenorganisaties

In Den Haag zijn er diverse clubs waar studenten kunnen deelnemen aan sport, cultuur of muzieklessen. Sommige clubs vallen onder één bepaalde educatieve instelling, terwijl andere clubs gewoon openstaan voor alle studenten die in Den Haag wonen of studeren. Vraag je universiteit om een lijst met alle studentenverenigingen die onder jouw instelling vallen.

Erasmus Student Network (ESN)

ESN is een van de grootste studentenorganen in Europa. ESN ondersteunt internationale studenten en bevordert het onderling cultureel begrip via 343 instellingen voor hoger onderwijs in 33 landen.
Meer informatie: www.esn.org

Eurasia SV

Eurasia SV organiseert activiteiten en evenementen voor internationale studenten die afkomstig zijn uit Turkije of die geïnteresseerd zijn in landen, culturen en mensen.

Haagsche Studenten Vereniging (HSV)

HSV is een studentenvereniging voor studenten uit Den Haag, Delft, Leiden en Rotterdam. Behalve sociale activiteiten en seizoensfeesten organiseert HSV ook lezingen over diverse onderwerpen.
Meer informatie: www.haagschestudent.nl

H.S.C. INTAC van Zwijndregt

INTAC is een maatschappelijke organisatie voor alle studenten in Den Haag. INTAC organiseert allerlei activiteiten, zoals hockeytoernooien, een jaarlijks gala, zeiltochtjes, wintersport en tal van feesten.
Meer informatie: www.intac.nl

Mashriq SV

Dit is een vereniging voor studenten die geïnteresseerd zijn in de Indiase en Pakistaanse cultuur en in de islam.
Meer informatie: www.mashriq.nl

H.S.R.V. Pelargos

Dit is een roeiclub voor studenten achter de Haagse Hogeschool.
Meer informatie: www.pelargos.nl

Haags Studenten Symfonie Orkest Valerius

Het Haags Studenten Symfonie Orkest Valerius is het jongste orkest van Den Haag. De repetities vinden plaats aan de Haagse Hogeschool en studenten van alle instituten zijn welkom.

Meer informatie: www.studentenorkest.nl

The Hague Model United Nations Society

Dit is een studentenorganisatie die is gevestigd door en voor internationale studenten en waar studenten kunnen debatteren in het kader van de Verenigde Naties. De organisatie heeft tot doel om onder studenten de kennis te verdiepen van de werkzaamheden van de Verenigde Naties en hun organen, evenals de manieren waarop
de VN functioneren en besluiten vormen. Dit gebeurt door te debatteren over belangrijke en lopende kwesties op internationaal gebied. De organisatie ondersteunt en stimuleert de deelname van leden aan internationale Model United Nations Conferences. Vanwege haar affiliatie met het Bynkershoek Institute is de vereniging een rechtspersoon naar Nederlands recht.

Meer informatie: mun@bynkershoek.com or www.facebook.com/MUNofthehague

De Haagse Studentenvakbond

Dit is de vakbond voor alle studenten in Den Haag. 
Meer informatie: Facebook

Team HHS Race of the classics

Deze studentenvereniging stelt het zeilteam van de Haagse Hogeschool samen. Dit team neemt deel aan de jaarlijkse race naar het Verenigd Koninkrijk met teams van overige universiteiten uit geheel Nederland.

Meer informatie: www.teamhaagsehogeschool.nl

Navigators Studentenvereniging

Navigators Studentenvereniging Den Haag is de grootste christelijke studentenvereniging van Den Haag waar gezelligheid, christen zijn en studentikoziteit centraal staat.

Meer informatie: http://info.nsdh.nl

Interaccess

Interaccess is a social organisation for and run by international students in The Hague. It aims to improve contact between international students and other students in The Hague, by organising speakers, presentations, festivals and debates. Weekend activities include bicycle trips, poker tournaments and parties.

Meer informatie: Facebook

SBC The Hague

De studenten basketballclub in Den Haag.

Meer informatie: Facebook

Jonge Europese Federalisten (JEF)

JEF is een Europese jongeren organisatie met meer dan 30,000 leden verspreid over meer dan 30 landen, 
die jongeren bijeenbrengt om samen een federaal Europa te bouwen. Onze lokale tak is: JEF Den Haag
 
Meer informatie: JEF Den Haag

Enactus

Wij zijn een internationaal samenwerkingsverband tussen studenten, het hoger onderwijs en het bedrijfsleven. Het doel van dit samenwerkingsverband is om studenten in staat te stellen zich te ontwikkelen tot ondernemende en verantwoorde leiders. Dit doen de studenten door op ondernemende wijze maatschappelijke vraagstukken aan te pakken.
 
Meer informatie: www.enactus.nl