Internationale studenten

Verblijfsvergunning en visum

Zodra je aankomt in Nederland, moet je je laten registreren als inwoner bij het plaatselijke gemeentehuis. Aanstaande studenten uit bepaalde landen moeten tevens een verblijfvergunning aanvragen. Het loont de moeite om bij het internationale kantoor van je universiteit na te vragen welke regels er van toepassing zijn en of zij namens jou op basis van een versnelde procedure de vereiste documenten kunnen regelen.

Meer informatie: www.studyinholland.nl 

Buitenlandse reizen

Studenten die bij binnenkomst een Machtiging tot voorlopig verblijf (visum voor meer dan 90 dagen) en een verblijfsvergunning nodig hebben, kunnen contact opnemen met het consulaat of de ambassade in hun land om na te vragen welke papieren zij nodig hebben.

Studenten die rondreizen in Nederland, moeten hun paspoort en verblijfsvergunning altijd voor identificatiedoeleinden bij zich dragen. Verblijfsvergunningen en visa moeten gedurende ten minste twee maanden na de reis geldig zijn.

Verzekering

Alle inwoners van Nederland moeten een zorgverzekering hebben. Een aansprakelijkheidsverzekering (WA) wordt aanbevolen.

Afhankelijk van waar je studeert, werkt en/of een betaalde stage doet, heb je verschillende soorten zorgverzekering nodig. Studenten die parttime werken, wordt aanbevolen om de kosten van hun verzekering af te wegen tegen hun potentiƫle inkomsten om te zien of het werken wel de moeite loont.

Buitenlandse studenten kunnen in aanmerking komen voor een zorgtoeslag. Neem contact op met het internationale kantoor van je universiteit voor meer informatie.

Meer informatie: www.studyinholland.nl