nl / en

Foto-expositie: I miss you, home

Kunst | € 0,- | KABK Galleries 1&2 | 27 november 2021 | 10.00-17.00 uur | vrije inloop | toon je geldige QR-code + ID

Den Haag kampt met woningnood. Als gevolg hiervan hebben velen problemen bij het vinden van geschikte huisvesting en worden ze getroffen door ongepast hoge huurprijzen. Onder hen zijn er studenten, wiens hoop op een betere toekomst te vaak wordt belemmerd door het niet krijgen van een fundamentele menselijke behoefte: een plek om te wonen. Bij gebrek aan voldoende sociale steun springen ze van de ene bank van een vriend naar de andere, of verblijven in dure hostels. In zo'n precair leven wordt kraken voor sommigen de oplossing.

Reflecties

De werken in deze tentoonstellingen onderzoeken de subcultuur van studenten die leegstaande huizen betrekken om te wonen. Wanneer een basisbehoefte niet is gegarandeerd, kan burgerlijke ongehoorzaamheid ontstaan als een manier om systematische ontoereikendheid het hoofd te bieden. Dat gebeurt op creatieve manieren die, zoals de tentoonstelling laat zien, reflecties naar voren brengen over de uitvoering van antikraak- en leegstandswetten.

Deelnemende kunstenaars: Lina Selg, Dario di Paolantonio, Ben Maier. Meer achtergrondinformatie over deze tentoonstelling? Luister naar de podcast!

Aanvullend programa op zaterdag 27 november

From 14.00 until closing: Hours of solidarity (English spoken)
Looking for a house can be psychologically draining. During the final hours of the exhibition, the curators will welcome any house-seeker who may want emotional support for this mentally demanding task, or just to have a stress-relieving chat on a sofa.