nl / en

PAARD X Filmhuis: David Byrne's American Utopia & Global Charming (geannuleerd)

Film & muziek | € 0,-  | De Besturing | 27 november 2021 | 18.30/19.30 uur | vrije inloop | toon je geldige QR-code + ID | AFGELAST WEGENS CORONAMAATREGELEN

PAARD en Filmhuis Den Haag organiseren een avond met film en muziek: FiPa-night!

Na de vertoning van  ‘American Utopia’ met David Byrne (Spike Lee, 2020) speelt de Amsterdamse post-punk band Global Charming de sterren van de Binckhorst-hemel. En dat alles in het pand met waarschijnlijk de rijkste culturele geschiedenis van de Binckhorst: De Besturing!

Film: David Byrne's American Utopia

Regisseur Spike Lee documenteert de briljante en tijdloze Broadway-show uit 2019 van voormalig Talking Heads-frontman David Byrne, gebaseerd op zijn gelijknamige, meest recente album en tour. Het uitbundige en intrigerende concert American Utopia van David Byrne verlichtte vorig jaar Broadway met Byrnes kenmerkende, ritmische en inspirerende nummers. Hij werkte hiervoor met een levendige, nieuwe band en dansers uit de hele wereld en transformeerde zijn muziek in een tegengif tegen de polarisatie in Amerika en de rest van de wereld. Spike Lee bracht het bijzondere theaterstuk naar het grote doek als een oproep om met elkaar te verbinden, ongelijkheid te bestrijden en om, bovenal, het leven te vieren. David Byrne’s American Utopia roept ons allen op om na te denken, te verbinden en mee te dansen. Het muzikale meesterwerk zet aan tot nadenken en geeft ons precies wat we in deze tijd nodig hebben.

Muziek: aansluitend programmeert PAARD de band Global Charming

De Amsterdamse band bracht vorig jaar de debuutplaat Mediocre, Brutal uit via Subroutine Records. De band die zijn muziek omschrijft als postpunk, wordt hier en daar geassocieerd met Talking Heads en lijkt niet vies van een vleugje new wave. De vier ’exploreren het monotone van het dagelijks leven’ en ‘verdrijven de banaliteit van het dagelijks leven’, volgens eigen woorden op social media.