nl / en

WEZZ wint Student DJ Contest!


English? Click here

Den Haag, 1 maart 2023 – In een bomvol Paardcafé toonden zeven veelbelovende dj’s dinsdagavond 28 februari hun talent aan een professionele jury. En de winnaar is… WEZZ! WEZZ staat bekend om zijn kenmerkende stijl van bass-loaded sets en mix van groovy geluiden met Latin-elementen.

Valentijn Schulz van De Haagse Hogeschool organiseert deze jaarlijkse HI The Hague Student DJ Contest: “Het niveau lag dit jaar weer heel hoog. WEZZ zette de zaal op zijn kop. Met zijn positieve vibes en energieke show kreeg hij het hele publiek aan het dansen.” Mun Oz en Niek haalden het nét niet: “De jury had lang de tijd nodig om tot een beslissing te komen omdat zij technisch en qua originaliteit ook heel hoog scoorden.”

WEZZ
Florian Wessiepe, aka WEZZ en student International Creative Business bij Inholland Den Haag, is ‘over the moon’: “Deze DJ Contest winnen is een droom die uitkomt. Als 12-jarige jongen droomde ik er al van om op grote podia te staan en nu, jaren later, gaat het eindelijk gebeuren. En dat gevoel is onbeschrijfelijk. Hard werken, veel oefenen en toewijding heeft mij nu hier gebracht, en ik kan niet wachten om te zien waar deze reis naartoe gaat. Bedankt aan iedereen die me steunt!”

Kom dansen!
Wil je meegaan op de flow van nieuw dj-talent? WEZZ, Mun Oz, Niek, de andere finalisten én de winnaar van vorig jaar – HALO – draaien op 5 mei in de HI The Hague Student Experience op het Bevrijdingsfestival Den Haag. WEZZ is dit jaar ook te zien en horen op Den Haag Outdoor (juni) en het Green Garden Festival (augustus).

Blijf op de hoogte via de Instagram van HI The Hague en WEZZ!

Foto: Brait SusiDansen op de tracks van nieuw Haags dj-talent!


Club | gratis entree | Paardcafé | dinsdag 28 februari 2023 | 19.00 

De Student DJ Contest levert ieder jaar sensationele nieuwe talenten op. Zoals HALO in 2022. Haagse studenten met dj-skills konden tot 27 januari 2023 een demo insturen om dit jaar misschien beroemd te kunnen worden! Een professionele jury kiest op dinsdag 28 februari de winnaar van de Student DJ Contest in het Paardcafé. De winnende dj krijgt een eigen podiumplek op vier (!) Haagse festivals. Wordt dit de doorbraak bij het grote publiek?

Dit zijn de talenten van 2023

Dit jaar laten zeven opkomende dj’s aan een professionele jury zien wat ze waard zijn. Voor een bijzondere prijs: in één keer beroemd worden in Den Haag en omstreken. De dj’s met het enthousiaste publiek maken de meeste kans om te winnen, dus kom en dans, applaudisseer, shout, scream en help de nieuwe talenten naar de top.

De finalisten:

De winnaar maakt kans op een podiumplek op deze festivals in Den Haag:

  • Bevrijdingsfestival (50.000 bezoekers) 5 mei 2023
  • Den Haag Outdoor (15.000 bezoekers) 17 juni 2023
  • Green Garden Festival (25.000 bezoekers) 12 augustus 2023
  • Introdag van De Haagse Hogeschool (5.000 bezoekers) 30 augustus 2023

Kom naar de finale in Paardcafé

De finale van de Student DJ Contest is op dinsdag 28 februari om 19.00 uur in het Paardcafé (Prinsegracht 12). De entree is gratis. Kom kijken, luisteren en dansen op frisse dj-sets!

Jury: Bright (Paard/Mama Africa/Green Garden Festival), Jay (Tres Bien/Mama Africa), Vini (Zeus/House of Gods), Jawgem (dj) en HALO (dj).

Winnaar 2022: HALO

Aftermovie HI The Hague Student Experience op Bevrijdingsfestival 2022

Deelnemende hoger onderwijsinstellingen

Studenten van deze onderwijsinstellingen kunnen deelnemen aan de dj contest: De Haagse Hogeschool, De Universiteit Leiden Campus Den Haag, Hogeschool Inholland Den Haag, Koninklijk Conservatorium, Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten, Hotelschool The Hague, Institute of Social Studies.

Foto winnaar 2022: HALO op het Bevrijdingsfestival 2022