nl / en

PIP Den Haag

PIP Den Haag is gevestigd op een unieke locatie, op maar 10 minuten lopen van zowel Centraal Station als Hollands Spoor in de schaduw van de Haagse industrie. Stichting Primus Inter Pares (gelijk in de groep maar stuwt deze naar nieuwe hoogtes) maakt deel uit van het creatieve bolwerk BINK36. PIP heeft laten zien dat de grootstedelijke rafelrand zich uitstekend leent voor de ontwikkeling van ruwe creativiteit.

PIP, ook wel het cultuurbordeel van Den Haag genoemd, is opgericht in 2007 door Steven van Lummel en David Schoch en is inmiddels uitgegroeid tot één van de bekendste middelgrote podia in Nederland. De organisatie heeft een luisterend oor voor de underground en haalt zijn neus niet op voor grote namen. De nachtprogrammering van PIP focust zich op de creme de la creme van de elektronische muziek, van ruwe diamanten tot de veteranen in het vak. Club PIP, het nachtprogramma, bestaat uit events die gekenmerkt worden door de vaak verrassende programmering, relaxte sfeer en uitbundige aankleding.

Naast clubavonden biedt PIP ook onderdak aan o.a. (jonge) organisatoren die hun eigen events organiseren; bands; workshops; exposities en theater. PIP is het cultuurpodium en platform in Den Haag waar ondernemerschap, creatieve initiatieven en ontplooiing worden gestimuleerd, gecreëerd en gefaciliteerd. Een plek waar jong en oud wordt uitgedaagd en de mogelijkheid krijgen om hun ideeën vorm te geven en uit te voeren. PIP is nooit af, constant in ontwikkeling en staat open voor suggesties.