nl / en

PAARD

PAARD is het grootste poppodium in de Haagse regio en trek jaarlijks met ruim 700 programma’s bijna een kwart miljoen bezoekers. Met een zeer divers programma-aanbod draagt het bijna 50-jarige PAARD bij aan de levendigheid van de stad en aan de emancipatie en zelfexpressie van substantiële groepen in de samenleving.

Binnen Den Haag is PAARD een voortrekker in het nachtleven en presenteert nationale en internationale publiekslievelingen in vele muziekgenres. Ondanks dit grote  bereik wordt er zeker niet alleen gegaan voor de grootste gemene deler. Integendeel: de programma’s zijn uitermate divers en dat geldt ook voor het publiek. In de programmering wordt doorlopend gezocht naar een goede balans tussen regionale, nationale en internationale artiesten, en is er niet alleen aandacht voor gevestigde namen: ook opkomend talent en spannende niche-acts krijgen ruim baan.

PAARD heeft een Grote Zaal met een reguliere capaciteit van 1100 personen, een Kleine Zaal met een capaciteit van 300 personen en een PAARDcafé met een capaciteit van 125 personen. Daarnaast verzorgt PAARD de popprogrammering in Amare, en wordt er samengewerkt met vele culturele partners om een breed aanbod van avond- en nachtprogrammering, festivals en andere evenementen te creëren, zowel in de PAARD-zalen aan de Prinsegracht als op andere locaties.