nl / en

Tentoonstelling fotografisch oeuvre Alexine Tinne

Museum | gratis op vertoon van je studentenpas | Haags Historisch Museum | tot 11 juni 2022 | reserveer hier je gratis ticket

Jij kunt op vertoon van je studentenpas gratis naar de tentoonstelling over het opmerkelijke werk en leven van Alexine Tinne in het Haags Historisch Museum! Haar oeuvre wordt tot 11 juni 2022 tentoongesteld. Let op: de tentoonstelling is gesloten van 7 maart tot 14 maart in verband met een vervanging van de geportretteerde foto's.

Pionier in de Nederlandse fotografie

De Nederlandse fotografe Alexine Tinne was een van de eerste vrouwelijke fotografes en kan worden beschouwd als een ware pionier in de Nederlandse fotografie. Tinne stond bekend om haar moderne, persoonlijke en inclusieve foto's van het negentiende-eeuwse stadsleven. De foto's die Tinne tijdens haar reizen maakte, portretteren de mensen die ze ontmoette op een moderne en inclusieve manier.

Over de tentoonstelling

Tinne’s negentiende-eeuwse foto’s gaan een dialoog aan met het werk van de hedendaagse fotograaf Dagmar van Weeghel. Maartje van den Heuvel, conservator Fotografie van de Universitaire Bibliotheken Leiden, is gastcurator van de tentoonstelling. Lees hier meer achtergrondinformatie over de tentoonstelling. En reserveer hier je gratis ticket voor Alexine Tinne, fotograaf – haar wereldbeeld in het Haags Historisch Museum.