nl / en

Fotografie is kunst

Kunst | € 0,- op vertoon van je studentenpas | Fotomuseum Den Haag | van 20 november tot en met 28 november 2021 | toon je geldige QR-code + ID

In de huidige beeldcultuur zien we dagelijks een geweldige stroom aan beelden voorbij komen. Beelden die door veel mensen als waarheid worden aangenomen. Maar dat fotografie over waarheid gaat, is een aloude misvatting. Fotografie is een kunstvorm. Het Fotomuseum Den Haag wil een plek zijn waar mensen de ruimte en rust kunnen vinden om de gelaagdheid, betekenissen en context van de fotografie te ontdekken en met aandacht te kunnen kijken; naar de kunst, zichzelf, de omgeving en de wereld.

Nu te zien: De wereld volgens Roger Ballen

Mensen, poppen, ratten, reptielen en tekeningen van primitieve, spookachtige figuren spelen de hoofdrol in het werk van de wereldberoemde fotograaf en cultfiguur Roger Ballen. Met deze uitgesproken stijl creëert hij zijn eigen bizarre universum en daalt hij steeds dieper af in de donkere kant van de menselijke geest. Dwaal door de psyche van Roger Ballen en vraag je af: wat is echt?