nl / en

HI The Hague Student Experience op Bevrijdingsfestival Den Haag

Was jij op 5 mei op ook bij de HI The Hague Student Experience op het Malieveld?

Studentenstad Den Haag

Den Haag studentenstad liet zich horen en zien in de HI The Hague Student Experience op het Bevrijdingsfestival Den Haag! Met studentikoze activiteiten van Haagse studenten- en sportverenigingen en de hoger onderwijsinstellingen. En volop muziek! Want ook Den Haag is een studentenstad!

Wat betekent vrijheid voor jou?

Wij vroegen de burgemeester, studenten en bestuurders van de hoger onderwijsinstellingen in Den Haag: wat betekent vrijheid voor jou? Wat is vrijheid? Waarom is vrijheid belangrijk?


Festival | gratis | 5 mei 2023 | 12.00 - 20.00 uur | Malieveld Den Haag | www.bevrijdingsfestivaldenhaag.nl

De HI The Hague Student Experience is terug! Groter en beter: vrijdag 5 mei zal het feest in de Student Experience op het Haagse Bevrijdingsfestival weer losbarsten. Er zijn studentikoze activiteiten van Haagse studenten- en sportverenigingen en de hoger onderwijsinstellingen. En er is volop muziek! Studenten-dj’s draaien de hele dag door, dus de voetjes kunnen van de vloer op het Malieveld.

Met De Haagse Hogeschool, Universiteit Leiden Campus Den Haag, Inholland Den Haag, KABK&KONCON, International Institute of Social Studies, TU Delft Campus Den Haag, Tribez, Pelargos, HSV, INTAC, La Crosse, Football FactoryInteraccessHSSK, The Hague Hornets, Studar en Study in The Hague.

Den Haag studentenstad laat zich horen en zien in de HI The Hague Student Experience! De hele dag kun je hier dansen op hippe tracks en meedoen met leuke activiteiten en sporten. Natuurlijk voor een studentenprijs: gratis!

Kom langs en check hoe leuk studentenstad Den Haag is. De grote studentenverenigingen van Den Haag zoals Tribez, INTAC en HSV zijn aanwezig met studentikoze attracties. De studentensportvereniging Pelargos laat je lekker zweten tijdens een roeichallenge en je komt er meer te weten over de andere leuke studentensportverenigingen in de stad, zoals Football FactoryInteraccessHSSK and The Hague Hornets.

Ook de hoger onderwijsinstellingen zullen je verrassen. Bijvoorbeeld met een social lab, een tag-wall, een kunsttentoonstelling en er lopen fotografen met geinige props rond.

DJ’s draaien de hele dag door

De beste studenten-dj’s van Den Haag treden hier voor jou op. Misschien heb je al mee gefeest tijdens de finale van de Student DJ Contest in het Paardcafé. Winnaar WEZZ zie je tijdens het Bevrijdingsfestival terug op het SENA hoofdpodium. En alle andere heerlijke sets hoor je vanuit de DJ Booth in de HI The Hague Student Experience

DJ line-up:

Kom doen en dansen in de HI The Hague Student Area!
Ga naar het volledige programma van Bevrijdingsfestival 2023.

Eye tracking

Wil jij bijdragen aan echt wetenschappelijk onderzoek? Dat kan! In het Psychology Lab on Wheels van de Universiteit Leiden kun je meedoen aan een kort onderzoek over kijkpatronen bij social media video's. Het Psychologie Lab op Wielen wil de kloof tussen wetenschap en samenleving overbruggen. Het rijdende lab is compleet uitgerust met geavanceerde psychologische meetapparatuur en maakt zo wetenschap toegankelijk voor iedereen. 

The Yellow Bench

Ken je The Yellow Bench? Dit gele bankje is op weg om een wereldwijd symbool te worden van een waardevol gesprek - een gesprek dat ertoe doet. Omdat veel overwonnen kan worden door met elkaar te praten en elkaar te leren begrijpen. The Yellow Bench wil mensen verbinden, waar je ook vandaan komt. Bijvoorbeeld met de burgemeester van Den Haag, Jan van Zanen, die rond 14.00 uur naar de Yellow Bench komt die in de Student Experience staat. We kijken uit naar een goed gesprek!

Vrijheid

Den Haag, stad van Vrede en Recht is bij uitstek de plek om te vieren dat we vrij zijn in Nederland en om steun te betuigen aan hen die dat niet zijn (Bevrijdingsfestival). De Haagse hoger onderwijsinstellingen willen hieraan bijdragen. Het thema vrijheid sluit niet alleen naadloos aan bij ons onderwijs en onderzoek, maar raakt ook onze studenten. Wij willen daarom met studenten, aankomende studenten en alle andere geïnteresseerden de vrede vieren, maar ook aanzetten tot nadenken over wat vrede en vrijheid voor ieder betekent.

Aftermovie HI The Hague Student Experience op Bevrijdingsfestival 2022