nl / en

The Shah of Holland overstijgt etnische grenzen (uitverkocht!)

Muziek & storytelling | € 12,50 | PAARD | 21 november 2021 | 16.00 uur | Engels gesproken | koop tickets met actiecode: SHAH21 | toon je geldige QR-code + ID

Grijp deze kans om voor een studentenprijs deze voorstelling te ervaren. Laat Shah je meenemen met zijn verhalen over een kind in een Afghaans huis met een Nederlands uitzicht.

Westers x Oosters

Vanuit zijn persoonlijke ervaring bespreekt Shah spraakmakende thema’s op het podium. Daarbij brengt hij inzicht in de culturele uitdagingen tussen de Westerse en Oosterse idealen binnen de Nederlandse samenleving. De magische muzikale uitwisseling tussen de Gitaar en de Rubab brengen de voorstelling tot leven.

Nederlandse tradities door de ogen van een Afgaans kind

Als kleine jongen verliet Shah een oorlogsgebied om op vreedzame grond man te worden. Shah Tabibi, Afghaan van geboorte, werd op zijn vierde door zijn ouders naar Nederland gebracht. Zijn eerste herinneringen zijn die uit zijn leven in het asielzoekerscentrum. Inmiddels zijn we ruim 25 jaar verder en Shah is niet stil blijven staan. Letterlijk, want hij werd storyteller, hogeschooldocent en psycholoog (MSc). Dit is het leven van Shah in een notendop, maar er is veel meer over te vertellen. Door middel van zijn verhalen neemt hij het publiek mee in de wereld van een kleine jongen die zijn hele omgeving opnieuw moet leren ontdekken. Hij schijnt zijn licht op Nederlandse tradities vanuit de ogen van een kind. Soms met verbazing, altijd met humor en vooral met compassie. Samen met muzikanten Niek Hoevenaars & Nabil Mani vertelt hij zijn verhaal en onderzoekt hij de vraag: wat maakt ons tot de persoon die we worden?

Tickets

Je krijgt studentenkorting met de code SHAH21. Bestel je tickets hier!