Dit zijn de winnaars en hun online activiteiten voor de Haagse studenten!

3 x € 5.000 uitgereikt!

Heb jij al gehoord over dé drie activiteiten die zullen worden georganiseerd om Haagse studenten online samen te brengen in deze abnormale tijd? Van een online studentenfestival en een 12-uur durende livestream met meerdere optredens, tot een selectie aan workshops om de verbinding tussen studenten in Den Haag te verbeteren.

Drie winnaars

Met de campagne Create to Connect geeft initiatiefnemer Student & Stad, in samenwerking met de gemeente Den Haag, gehoor aan de eenzaamheid onder studenten. Dat binnen zitten de hele dag… dat is soms best lastig. Er is een werkbudget van € 5.000 ter beschikking gesteld aan elk van de drie winnaars, om zo aan de slag te kunnen om hun ideeën te gaan realiseren voor alle Haagse studenten!

Vermaken en verbinden

Ruim 40 deelnemers zonden hun ideeën in om studenten online te verbinden. Een tienkoppige studentenjury heeft drie winnaars uitgekozen, die nu hun ideeën mogen gaan realiseren. Je mag uitkijken naar onder meer online workshops, inspirerende sprekers en liveoptredens. De concepten werden beoordeeld op creativiteit, inhoud en realiseerbaarheid. Alles draait om het vermaken en verbinden van studenten, waarbij er ook aandacht uitgaat naar het belangrijke thema mentale gezondheid onder studenten.

Kijk snel verder!

Begin februari was het eerste event: het 10 - 10 ArtScience Festival. In februari en maart volgen er nog twee interactieve evenementen! Het Online Student Festival en het Digital Jam event. Scroll snel door om te zien wat er op de planning staat, de winnaars kunnen niet wachten om het met jou te delen!  

Dit zijn de Create to Connect-events:

Online Student Festival

Ingestuurd door Meike Willems & Helena Huisinga, studenten De Haagse Hogeschool & Inholland Den Haag

Op zaterdag 27 februari gaat het Online Student Festival live!! Het wordt georganiseerd door studenten, voor studenten. Tijdens dit evenement kun je zo actief deelnemen als je wilt; van kijken en luisteren naar inspirerende keynote sprekers tot het meedoen aan leuke workshops van bijvoorbeeld IIAM of Fiddler! Daarnaast kan je nieuwe mensen ontmoeten. Wil je de stad beter leren kennen? Kom dan naar de expo van dé leukste bedrijven, communities en sportclubs in Den Haag.

Via Hopin

Het online event platform Hopin is erg makkelijk in gebruik! Bij ‘binnenkomst’ word je ontvangen in de lobby waarin je het live-programma ziet en zal je een korte uitleg over het platform krijgen. Vergeet niet even in twee minuutjes een account te maken door je naam en e-mailadres in te vullen, zo kan je het event toevoegen in je agenda! 

Benieuwd naar het programma? Kijk voor meer informatie op het Hopin-platform of ga naar het Facebookevent van het Online Student Festival!

Digital Jam event (DJ)

Ingestuurd door Great Teacher Steve

Op dinsdag 2 maart, live vanuit Paard van Troje: The Digital Connection Jam! Een online evenement gericht op interactie onder studenten. Het is een interactieve digitale workshop gericht op leiderschap, creativiteit, communicatie, samenwerking & inclusie. De Digital Jam is een leuke, innovatieve en vermakelijke manier voor studenten om hun vaardigheden te verbeteren. Deelnemers worden begeleid en ontvangen door Great Teacher Steve en begeleid door een verrassende muzikale act (TBA) via Zoom.

Gameworkshops, muziek en dans

Door middel van interactieve games bouwen de deelnemers een connectie met elkaar op. Tussen de workshops door zijn er optredens te zien van lokale artiesten (dj, zangers, dansers), samengesteld door Mama Africa. Deze entertainers zullen je ervaring onvergetelijk maken!

Ga samen met Great Teacher Steve aan de slag en verbeter je 21st Century-skills op een leuke en speelse manier. Neem deel aan meerdere workshops en leer medestudenten kennen. Eerder werkte Steve al samen met organisaties zoals UNICEF en TEDx, nu deelt hij zijn positiviteit en kennis met jou! 

10 - 10 ArtScience Festival

Ingestuurd door Muireann Nic an Bheatha, internationaal student Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten

Afgelopen woensdag 10 februari vond het eerste Create to Connect-event plaats. Met ruim 1,5 duizend kijkers was het 10 - 10 ArtScience Festival een groot succes. Een half etmaal lang kon er worden genoten van een livestream vol optredens van getalenteerde Haagse studenten. Dj’s & vj’s, livemuziek van meerdere bands, dans & theater, live gaming, storytelling en interactieve filosofische debatten wisselden elkaar af. Een prachtig initiatief voor en door studenten, gerealiseerd in samenwerking met het ArtScience Interfaculty van de Hogeschool der Kunsten Den Haag. 

Den Haag tegen corona

Door het goede voorbeeld te geven ga jij de strijd aan met corona. Zorg dat je niet besmet wordt. En zorg dat jij anderen niet besmet. Hoe? Door je aan de maatregelen te houden. Dan volgt de rest vanzelf. Zo doe jij dat! denhaagtegencorona.nl